Rebranding

Disini akan dipaparkan senarai produk untuk dibuat rebranding. Rebranding meliputi jenama, design, nama produk, komposisi dan kegunaan produk. “Be creative”.. Berbincanglah dengan kami sekiranya anda mempunyai idea untuk membuat produk baru anda. Jika tiada, kami yang beri.

suasana di dalam kilang
suasana di dalam kilang

Apa yang penting bagi mereka yang mahu membuat rebranding  ialah kemahuan dan skill pemasaran yang biasa. Mereka akan dibekalkan label baru dengan penjenamaan baru yang berdasarkan imej baru yang dicadangkan. Selain itu juga mereka akan diberi khidmat seperti berikut:

1. Idea produk yang ingin dikeluarkan dengan imej rebranding yang baru

2. Khidmat nasihat produk yang laris di pasaran

3. Kaedah pengeluaran produk

4. Komposisi bahan dan kandungan

5. Packaging – jenis-jenis dan varieties

6. Website (jika perlu)

7. Design

8. Persijilan

9. Kelulusan Halal

10. Pengilangan

11. Bentuk packaging: sacet, kotak, plastik, botol, pouch dan sebagainya

12. Nasihat perlabelan

13. Kebersihan, ketahanan dan tarikh tamat

14. Lab test.

15. Notification No. bagi kosmetik

16. Trademark dll.

Untuk mendapat semua ini, sila hubungi konsultan produk kami En. Zaha 019-5649016

Makanan, minuman dan kosmetik
Makanan, minuman dan kosmetik

20140410_105127

Pelbagai jenama halal IMP
Pelbagai jenama halal IMP
Antara produk susu tepung dan susu kambing
Antara produk susu tepung dan susu kambing

40 thoughts on “Rebranding”

 1. Sy ingin memiliki produk kosmetik atas jenama sendiri… Bagaimanakah cara2nya? Apakah pakej yang pihak tuan tawarkan?

  1. Assalamualaikum Balkish.
   Untuk menjadi pengeluar produk kosmetik, senang sahaja. Cuma nyatakan apakah jenis produk yang diperlukan dan kami boleh berikan nasihat dan formulasi. Sekiranya sudah ada formulasi, maka boleh dicadangkan kepada kami. Kami akan memeberikan quotation untuk 1000 unit produk. Sekiranya bersetuju, kami boleh mengeluarkan produk tersebut setelah memenuhi syarat-syarat pengeluaran yang ditetapkan, berserta dengan persijilan yang diperlukan. t kasih

 2. Pn Saliha,
  Produk boleh di lihat dalam web ini. Dari segi teknikal, kami yang menguruskan. Jangan risau kerana kemahiran yang kami ada dengan pengalaman berpuluh tahun, membolehkan kerja ini mudah dilakukan. Kami akan membantu anda untuk matching produk jenis apa yang diperlukan… dari segi packaging.. jenama.. kandungan… formulasi.. sijil-sijil dan design. Setelah bersetuju, kami akan mengeluarkan kosting berdasarkan keperluan pelanggan, saiz produk dan kualiti. Untuk harga sila PM. Selamat mencuba 019-5649016 Zaha

 3. Hi…ingin keluar kan produk sndri dan mmpunyai formulasi sndri cma ingin mncari kilang untuk mmbuat pngeluaran serta pmbungkusan dan lebel produk..mohon bantuan

 4. Saya berminat nak buat product jenama sendiri spt makanan tambahan (memutihkan dan menghilangkan jerawat /parut dan sbgainya) . Atau juga makanan tambahan utk anak. Tetapi apa step dan berapa kos yg perlu saya sediakan ?

 5. Saya ingin buat produk sendiri yang bagus seperti produk susu kambing riZqi yang terkenal dipasaran dgn niat ingin jualnya dengan harga yang lebih murah. Begitu juga makanan sunnah yang lain dgn harga lebih murah supaya semua orang Islam boleh beli. Nak tanya berapakah pembayaran untuk keluarkan produk untuk strt business keseluruhan. Tq.. Salam.

 6. Assalamualaikum, saya berminat untuk mengeluarkan produk sendiri supplement berbentuk serbuk bagi memutihkan kulit,meningkatkan imun sistem dan sbginya. bolehkah saya tahu purata secara kasar bagi mengeluarkan sesuatu produk jika tidak termasuk packaging?

  Terima kasih.

 7. Saya berminat nak buat produk whitening collagen dgn pilihan ramuan oleh sy sendiri. Boleh sy dapatkan harga pakej sekali dgn packaging? Dan info yg lebih detail. Tq.

 8. Tuan, sy berminat nk buat produk pelansingan badan jenama sendiri..boleh pihak tuan bagitau saya berapa modal minimum untuk permulaan…terima kasih

 9. assalamualaikum tua/puan

  saya ada mengeluarkan produk sendiri iaitu daging salai frozen. soalan saya adalah bagaimana saya hendak mendapatkan pensijilan dan apa lagi keperluan yg sy perlu lakukan untuk kelihatan sama atau lebih baik dr produk2 yg sedia ada dalam pasaran2 besar diluar sana. sy juga berminat hendak tau anggaran modal untuk mengeluarkan produk berasaskan herba daun rerama+habattus sauda yg telah dikapsulkan.

  terima kasih

  01121248292

 10. Salam tuan, boleh tak emailkan kepada saya senarai produk yang sedia dikeluarkan oleh kilang tuan? Dari situ saya akan fikirkan produk yang sesuai untuk saya dan baru akan berbincang berkaitan pengeluaran dan rebranding. terima kasih.

 11. ingin memiliki produk kecantikan jenama sendiri , bagaimana & brp kos yg diperlukan utk pengeluaran produk .

  terima kasih .

 12. Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

  Saya ingin meningkatkan kadar pengeluaran produk saya dalam bentuk (Tiub) – Seberti Ubat GIGI. Saya ingin memudahkan pelanggan saya menikmati Kuah Rojak yang saya hasilkan.

  Pek sekarang ini terlampau formal dan terlampau biasa pada pandangan pembeli.

  Mohon jasa baik pihak tuan, menyertakan sebutharga kepada pihak saya.

  Sekian,

  Terima Kasih

  Mohd Taufiq Bin Mohamed
  Usahawan Muslim
  “KUAH ROJAK KU SAYANG”
  http://www.facebook.com/kuahrojakkusayang
  +6012-6391558

  Boleh didapati di;

  > Sekitar Mukim Batang Kali
  > Genting Highlands
  > Kuala Lumpur
  > Petaling Jaya

 13. Sy ingin memiliki produk kesihatan jenama sendiri …
  Sy ingin memasarkan produk kesihatan cara sistem networking …ingin berkongsi peluang PD semua org di luar sana…

 14. Saya berminat untuk mengeluarkan produk sabun dan mandian scrub. Boleh saya tahu kosnya and stepnya…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your Contract Manufacturer